Skip to content

We zijn zelf maar een school begonnen voor Kamil

01/12/2015

In maart van dit jaar begon het opeens te spoken in passend onderwijsland. De financiering, die tot dusver geen probleem was, werd volgens de scholen onzeker en dat had te maken met de nieuwe wet op passend onderwijs. De Mytylschool waar Kamil toen op zat, gaf aan dat de kans er in zat dat zij in september moesten stoppen met cluster 3 onderwijs (de groep van Kamil).

We zijn met onze zoon naar de Tweede Kamer gegaan en daar hebben alle partijen uitgesproken dat ze het onderwijs voor de groep meervoudig gehandicapte kinderen heel belangrijk vinden. Wij besloten het niet meer af te wachten. We zijn zelf maar een school begonnen voor Kamil. En niet alleen voor hem, maar ook voor andere kinderen met een meervoudige beperking. Gewoon, op een gewone school, in een eigen klas, maar wel samen met de andere kinderen van de school. Die komen maar wat graag langs om bijvoorbeeld voor te lezen of te spelen.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) bestaat 65 jaar en wil dit vieren door 20 van deze klassen te ondersteunen en mogelijk te maken. Van tevoren had niemand (alleen wij) gedacht dat het zou lukken, maar op 1 september opende onze “KanZ-klas” haar deuren. De montessorischool Heerhugowaard ontving ons met open armen en het NSGK zorgde er financieel voor dat wij ons lokaal konden inrichten.

Half december start het derde kindje in onze klas. Het gaat dus enorm goed. Maar………….. Wij zijn natuurlijk wel een school, maar officieel ook weer niet, omdat je dan aan zoveel regels moet voldoen dat dat in de korte tijd niet mogelijk was. Wij vallen onder de dagbesteding en krijgen dus, in tegenstelling tot mytylscholen, enkel financiering vanuit de zorg. Dit geld mag, terecht, enkel aan zorg worden besteed, waardoor we voor alle andere kosten (lokaalhuur, materialen, onderhoud, etc.) afhankelijk zijn van gulle gevers, donateurs en collecte. 

Ik wil jullie dan ook om een grote gunst (met een kleine moeite) vragen. Wij staan als goed doel bij Stichting Specsavers Steunt. Als we dat “winnen” zamelt Specsavers Heerhugowaard voor ons een jaar lang geld in. Geld waarmee we onder andere spelmaterialen kunnen aanschaffen en zorgen dat ons project blijft draaien. Tot 7 december kan er worden gestemd. Dit kan via een mailadres, maar ook via Facebook. Willen jullie Stichting KanZ helpen en iedere dag (t/m 7 december) op ons stemmen? Druk op de link hieronder. Dank!

http://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/heerhugowaard/sticiting-kanz_28781/stemmen/
   
   

Advertenties
One Comment leave one →
  1. 02/12/2015 15:34

    Alle reden om hier voor te stemmen. Ik maak Kamil mee op onze school en zie het ethousiasme van hem maar ook van de andere kinderen. Het zou niet goed zijn als geld een probleem gaat worden. Je mag elke 24 uur weer stemmen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: