Skip to content

Sailing Kids 

16/07/2015

Vier gezinnen met een zorgintensief kind stapten aan boord van de Meridaan., een middelgrote zeilboot van twee eeuwen oud. Een van die gezinnen waren wij. De Rotary Zaandam sponsorde een zeilweek voor gezinnen met zorgintensieve kinderen om zo even te kunnen ontspannen. Dat laatste viel wat tegen; het was hard werken aan boord.

  
Gezien de doelgroep waren er aan boord een huisarts en een ambulancebroeder aanwezig. Aangevuld met een kok, een activiteitenbegeleider, een matroos, de schipper en zijn vriendin plus de vier gezinnen. Dit maakte de uitdaging in de beperkte ruimte, waar we een week met elkaar zouden verblijven, groot. 

De boot was nauwelijks aangepast. De kamers waren klein. Er was geen plek om Kamil te verschonen en zijn rolstoel moest aan dek blijven. Wel was er een traplift en beugels op het toilet. 

De tocht ging over het IJsselmeer en de Waddenzee, waarbij we de volgende havens aandeden: Enkhuizen, Stavoren, Den Oever, West-Terschelling, Makkum, Vogeleilamd De Kreupel en weer Enkhuizen. 

Uitdagingen waren er voldoende. Op de trip naar Terschelling zaten we allemaal onder de zwarte vliegjes. Ik heb me maar voorgehouden dat deze vliegjes de dode huidcellen opaten en dat het dus eigenlijk een Wellness-experience was. Terug gingen we met windkracht 8 over de Waddenzee. De boot hing in een hoek van 45 graden en 80% van de aanwezigen was zeeziek.

  Maar was het leuk? Ja, dat was het. Ondanks dat Marieke en ik bekaf terug kwamen met een enorme spierpijn van het tillen van Kamil en het verzorgen in moeilijke omstandigheden.  We hebben heerlijk gegeten aan boord. Veel geleerd (mijn padvinderijverleden kwam van pas met al die knopen) en het was een hele leuke groep mensen.

Goed dat dit initiatief er is en ze kunnen nog wel wat steun gebruiken om de boot nog wat meer aan te passen. Ik zou graag nog een keer gaan zeilen, maar ik denk dat we Kamil pas weer meenemen als het voor hem is aangepast.

  

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: